slide tekst inn

Medisinsk Treningsterapi

Medisinsk  Treningsterapi (MTT) er en aktiv rehabiliteringsform for ulike pasientkategorier innen ortopedi, nevrologi, og hjerte-/kar-/lungesykdommer.

Medisinsk treningsterapi er et komplett og aktivt rehabiliteringskonsept med røtter i Norge, og er grunnleggende i rehabilitering hos fysioterapeuter generelt i Skandinavia. MTT integrerer nevromuskulær kontroll, og muskulær styrke og utholdenhet for å behandle smerte, nedsatt bevegelsesutslag og økt funksjon i hverdagslige aktiviteter. Treningsformen integrerer muskulær stabilitet. Fordelen med MTT er muligheten for å individuelt tilpasse treningen for å gjøre  den så godt som smertefri.

Medisinsk treningsterapi er egnet både for den "vanlige" pasient og for toppidrettsutøvere. Den er for både akutte og kroniske plager i muskel/skjelett systemet. Treningen legger vekt på en optimal tilpasning av belastning, for å normalisere muskulær ubalanse og koordinasjon. Dette gjøres ved  å øke doseringen underveis i treningsforløpet.

Spesiallaget treningsutstyr.

Treningasapparatene ved MTT er spesiallaget for å gi muligheten til å tilpasse øvelsene individuelt for hvert enkelt sykdomstilfelle.

Medisinsk treningserapi har mer enn  40 års klininsk erfaring og forskning. MTT er en grunnleggende behandlingsmetode i Skandinavia, i de fleste Europeiske land,  og i Nord Amerika. Alle fysioterapeuter ved Frisk Fysioterapi AS har utdanning og lang erfaring med konseptet.